Wie zijn we?

De Belgische onderneming Derbigum heeft steeds innovatie hoog in het vaandel gedragen. Dit vertaalt zich duidelijk in zijn strategie in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten voor duurzaam bouwen en verbouwen. Concreet wil Derbigum eigenaars van gebouwen intelligente oplossingen aanreiken om te besparen op energie, om de CO2-uitstoot van hun gebouw te verkleinen en om de duurzaamheid van hun dak te verhogen. Een breder toepassingsveld dus dan de traditionele waterdichte dakbedekking waarmee Derbigum uitgroeide tot een wereldspeler.

Wat doen we?

De groep - nog steeds 100% Belgisch -  telt vandaag 3 productie-eenheden, draait een geconsolideerde omzet van 112 miljoen euro en stelt wereldwijd 420 medewerkers tewerk. Aan de basis van het succes ligt een continue investering in innovatieve en duurzame producten, en een weldoordacht beleid.

Productie

Derbigum telt vier productie-eenheden: twee in België (Lot en Perwez), één in Duitsland (Haßfurt, Beieren) en één in de Verenigde Staten (Kansas City). Jaarlijks wordt er ongeveer 10,6 miljoen m² dakbanen geproduceerd, waarvan 8 miljoen m² in Perwez en 2,6 miljoen m² in Kansas City. De vloeibare pasta's zijn goed voor 3,2 miljoen kg per jaar.

Derbigum Worldwide